Finalisten 2023-2024

4 december 2023

De finalisten van seizoen 2023-2024 zijn bezig aan hun tours. De finalisten van Dutch Classical Talent zijn geselecteerd op hun talent, visie en lef. Mattias Spee (piano), Gerbrich Meijer (klarinet), Shane van Neerden (piano) en Georgia Burashko (mezzosopraan) treden op met een eigen multidisciplinair programma.

Pianist Mattias Spee (tour september en oktober) neemt ons met muziek van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin, en eigen composities mee op een reis door de nacht.

Klarinettist Gerbrich Meijer (tour november en december) speelt met de conventies van het klassieke recital. Met werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsson maakt ze een ‘one-woman-show’.

Pianist Shane van Neerden (tour januari en februari) speelt een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert, waar een nieuw werk van Rick van Veldhuizen het hart van het programma vormt.

Mezzo-sopraan Georgia Burashko (tour maart en april) bezingt de grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Met werken van o.a. Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton.

De finale van dit seizoen Dutch Classical Talent vindt plaats op zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.