Joost Willemze wint DCT Award 2023

1 juni 2023

Zondagmiddag 28 mei heeft Joost Willemze de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Joost Willemze wint een geldbedrag van €10.000. Het Dianto Reed Quintet ontving de publieksprijs.

De vakjury over Joost Willemze: “Enorm dynamisch en emotioneel bereik, subtiel tot rock; no mercy. Dit is harp next level.

De volgende finalisten presenteerden zich aan jury en publiek: het Dianto Reed quintet, contrabassist Sasha Witteveen, saxofoon-fagotduo Dulfer & Witteveen, en harpist Joost Willemze
Het publiek kon hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs en koos het Dianto Reed quintet als favoriet. Daarmee wint het gezelschap een concert in TivoliVredenburg in seizoen 2024/2025.

Dutch Classical Talent Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Het Tour & Award-traject bestaat uit een coachingsprogramma, een tour langs de veertien belangrijkste Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale.

Het traject
De selectie als finalist is al een prijs op zich. Cécile Gouder de Beauregard, coördinator van Dutch Classical Talent: “Het is een waardevol en uniek traject. Een geweldige kans voor jonge musici om onder begeleiding van een coach een gevarieerd en boeiend programma samen te stellen waarmee ze op tournee gaan langs vijftien Nederlandse concertzalen. Zo zetten ze zich in een klap op de kaart.”
Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen en de JCP Stichting. De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Angela E. beheerd door het Prins Bernard Cultuurfonds.