Kijk terug: concerten Dutch Classical Talent 2021-2022

11 mei 2022

In het seizoen 2021-2022 presenteerden klarinettist Jelmer de Moed, violist Hawijch Elders, het Animato Kwartet, Duo Mader/Papandreopoulos (piano en saxofoon) en het Maat Saxophone Quartet zich. Bekijk de concertregistraties hieronder.

Maat Saxophone Quartet

De winnaar van Dutch Classical Talent 2022. “Het kwartet kiest voor een authentieke, verrassende presentatie met een grensverleggende programmakeuze. Muzikaal laten ze perfect samenspel horen, maar ze zijn toch ook als individuen herkenbaar”, aldus de vakjury.

Animato Kwartet

Winnaar publieksprijs. De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’

Duo Mader/Papandreopoulos

Het duo werd gevormd door Pierre- Laurent Aimard in Keulen en Arno Bornkamp in Amsterdam, twee grootheden uit de piano- en de saxofoonwereld. Ze spelen een programma over fysieke en imaginaire emigratie; vluchten, heimwee, zwerven en thuiskomen.

Hawijch Elders

Een ode aan de virtuoze viool vanaf de Barok, via de Romantiek en de neoklassieke periode tot het heden. De jury: ‘Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.’